Ajankohtaista

10.8.2017

Porkkanaraasteen laatuongelmat tuovat muutoksia ruokalistoille

Hyvä asiakkaamme,

Porkkanaraasteessa ilmenneet laatuongelmat tuovat muutoksia ruokalistoille.
Korvaamme porkkanaraasteen lantturaasteella, valkokaaliraasteella ja muilla kasviksilla niin pitkään, jotta voimme varmistua tuotteen hyvästä laadusta.

Pahoittelemme tilannetta.

17.7.2017

Kirjolohen saatavuusongelmat tuovat muutoksia ruokalistoille

Hyvä asiakkaamme,

Meillä on ollut kesän aikana ongelmia kirjolohen/lohen saatavuudessa. Kirjolohen saatavuusongelmat ovat markkinatilanteesta johtuvia.

Vaikeudet kirjolohen saatavuudessa jatkuvat ainakin kesän yli, jonka vuoksi joudumme korvaamaan kirjolohi- ja lohituotteet muilla kalatuotteilla.

Pahoittelemme tilannetta.

24.5.2017

Verkko- ja paperilaskuosoitteet ovat muuttuneet

Uudet osoitteet ja laskutusohjeet 24.5.2017 alkaen:

Kymijoen Ravintopalvelut Oy
003716351083
PL 299
02066 DOCUSCAN

Verkkolaskutusoperaattori: CGI
Välittäjätunnus: 003703575029
OVT-tunnus: 003716351083

Makumaakarit Oy
003719364613
PL 299
02066 DOCUSCAN

Verkkolaskutusoperaattori: CGI
Välittäjätunnus: 003703575029
OVT-tunnus: 003719364613


Laskutusohjeet

Lasku tulee osoittaa Kymijoen Ravintopalvelut Oy:lle tai Makumaakarit Oy:lle. Laskulla tulee olla tilaajan ilmoittama sähköpostiosoite ja/tai kustannuspaikka sekä tilaajan nimi, jonka perusteella lasku ohjataan oikeaan yksikköön käsiteltäväksi. Ostolaskun tarkastajan sähköpostiosoitteen tulee olla kentässä/elementissä: INVOICE/RECEIVER/CUSTOMER_INFORMATION/CONTACT_INFORMATION/E-MAIL_ADDRESS.

Pyydämme lisäksi huomioimaan, että voimassa oleva laskutusosoite tulee näkyä aina myös laskun kuvalla sekä verkko- että paperilaskuja lähettäessä. Mikäli laskun kuvalta ei löydy virallista laskutusosoitetta, ei laskua ole mahdollista käsitellä skannauskeskuksessa. Puutteellisin tiedoin olevat laskut tullaan jatkossa palauttamaan lähettäjälle.

Toivomme, että lähetätte laskunne ensisijaisesti verkkolaskuina. Mikäli teillä ei ole mahdollisuutta lähettää verkkolaskua laskutusjärjestelmästänne, voitte käyttää maksutonta toimittajaportaalia. Jos käytössänne on ollut laskuportaali, tulee se muuttumaan operaattorin vaihdon yhteydessä toimittajaportaaliin.  Uusi toimittajaportaali löytyy osoitteesta https://www.laskuhotelli.fi/portaali. Rekisteröityäksenne toimittajaportaaliin, ottakaa yhteyttä Taitoan asiakaspalveluun. Toimittajaportaalin käyttöohje ja kirjautumislinkki löytyvät myös osoitteesta  http://www.taitoa.fi/ohjeet-laskuttajalle.

Paperilaskuille tarkoitettuun laskutusosoitteeseen vastaanotetaan vain laskuja. Mahdollista muuta postia, kuten irrallisia liitteitä, ei välitetä eteenpäin.

Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n ja Makumaakarit Oy:n ostoreskontraa hoitaa Kunnan Taitoa Oy. Lisätietoja laskujen käsittelystä antaa Taitoan valtakunnallinen asiakaspalvelu, jonka yhteystiedot ovat:

24.3.2017

Vuosikatsaus 2016 on ilmestynyt - Tutustu

Klikkaa alla olevaa kuvaketta ja tutustu
Kymijoen Ravintopalvelut -konsernin vuosikatsaukseen 2016.

Vuosikatsaus sisältää tietoa kuluneesta vuodesta 2016 toiminnallisesta ja taloudellisesta näkökulmasta.

Vuosikatsaus 2016 Kansi

24.1.2017

Uudet kouluruokailusuositukset on julkaistu. Tutustu!

Valtion Ravitsemusneuvottelukunta julkaisi tänään uudet kouluruokailusuositukset.

Tutustu suosituksiin alla olevasta linkistä!
Syödään ja opitaan yhdessä - Kouluruokailusuositus
(suositus luettavissa Julkari - STM:n hallinnonalan avoin julkaisuarkisto)

31.12.2016

Teemaviikot ja juhlapäivät 2017

Hyvät asiakkaat,

Oheisesta liitteestä näet eri asiakasryhmille
suunnitellut teemaviikot ja juhlapäivät vuodelle 2017.

Liite: Teemaviikot ja juhlapäivät 2017

21.12.2016

Kymijoen Ravintopalvelut laajentaa Keskuskeittiötään

Liite: Lehdistötiedote 21.12.2016 Kymijoen Ravintopalvelut laajentaa Keskuskeittiötään

11.10.2016

Keittiötyön ABC videosarja on ilmestynyt - Tutustu!

Ammattikeittiön ABC on videosarja, jonka tavoitteena on tukea opiskelijoiden, työssäoppijoiden ja uusien työntekijöiden perehdyttämistä ammattikeittiöalalle.

Meillä oli ilo ja kunnia olla mukana toteuttamassa hanketta, jossa viisi lyhyttä teemavideota antavat katsauksen alan keskeisiin toimintoihin sekä osaamisvaatimuksiin nopeasti ja helposti omaksuttavalla tavalla.

Videoidut teemat ovat ruoanvalmistusmenetelmät, ergonomia ja työturvallisuus, hygienia ja omavalvonta, kestävä kehitys sekä asiakaspalvelu.

Tutustu videoihin ja ammattikeittiöiden toimintaan täältä
http://www.amko.fi/hankkeet/perehdytys/

 

19.9.2016

Olemme ympäristöosaava ammattikeittiö

Ympäristövastuullisuus on osa ammattitaitoa ruokapalvelualalla. Olemme kaikki kehittäneet ammattitaitoamme suorittamalla ruokapalvelualan ympäristöpassit, joten voimme ilolla kertoa olevamme ympäristöosaava ammattikeittiö. Tunnemme työmme ympäristövaikutukset ja osaamme toimia vastuullisesti.

Ruokapalvelualan ympäristöpassista löydät lisätietoa täältä
http://www.ymparistoosaava.fi/ruokapalveluala/

11.8.2016

Kymijoen Ravintopalvelut -konserni ja Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä yhteistyöhön

Liite: Lehdistötiedote 11 8 2016

4.4.2016

Vuosikatsaus 2015 - Tutustu

Klikkaa alla olevaa kuvaketta ja tutustu
Kymijoen Ravintopalvelut -konsernin vuosikatsaukseen 2015

Vuosikatsaus 2015 Linkki

17.3.2016

Kotkassa on Suomen parasta kouluruokaa!

KYMIJOEN RAVINTOPALVELUT OY VOITTI
VALTAKUNNALLISEN KOULURUOKAKILPAILUN 2016
 
kymijoen Ravintopalvelut Oy:n keittiöalan ammattilaisista koostuva kolmen hengen tiimi ylsi voittoon valtakunnallisessa  kouluruokakilpailussa 2016 viiden finalistin tiukassa kisassa Helsingissä  järjestetyillä Gastro-messuilla keskiviikkona 16.3.2016.

Kymijoen Ravintopalveluiden Ruonalan koulun tiimi kohtasi finaalissa ammattilaisia Helsingistä, Tampereelta, Oulusta ja Vääksystä. Tuomaristossa aterioita arvioivat muun
muassa ala- ja yläkouluikäiset lapset opettajineen, alan ammattilaiset ja päättäjät.

Kymijoen Ravintopalvelut Oy toi odotetun voiton kotiin seuraavalla menulla:
viikarin lempeä savulohikeitto, värikäs kasvispaistos, lihapullakastike kiharapastan kera,
vihreä mandariinisalaatti, sämpyläsolmut sekä mehevä mustikkakukko vaniljakastikkeella.

Kilpailussa haluttiin näyttää, miten pienillä rahamäärillä pystytään loihtimaan terveellisiä ja
maistuvia aterioita. Kilpailun tarkoituksena oli nostaa kouluruuan ammattilaisten kunnioitusta sekä suomalaisissa kodeissa että suomalaisessa yhteiskunnassa.

Yksi kilpailun tavoitteista oli löytää uusia reseptejä ja iloa kouluruuan suunnitteluun. Finalistien keittojen ohjeet sekä kasvis-, liha- ja kalaruokien reseptit annetaankin
käyttöön kaikille Suomen kouluille. Ken tietää, vaikka Kymijoen Ravintopalveluiden kehittelemää kouluruokaa nautiskeltaisiin vielä maanlaajuisesti.

 Lisätietoja kilpailusta www.parempaakouluruokaa.fi
   
  Kouluruokakilpailufinalistit
 Kuva: Kouluruokakilpailu 

9.12.2015

Tutustu uuteen yritysesitteeseemme!

Klikkaa alla olevaa kuvaketta ja tutustu!
 
Yritysesite

12.6.2015

Kilpailutamme elintarvikkeet yhteiskilpailutuksena KL-Kuntahankinnat Oy:n kanssa

Kilpailutamme meille ostettavat elintarvikkeet yhteiskilpailutuksena yhdessä KL-Kuntahankinnat Oy:n kanssa. Olemalla tiiviisti mukana elintarvikkeiden puitesopimuksen asiakastyöryhmässä, saamme jatkossakin tarjota asiakkaillemme laatu-, ravitsemus-, ja vastuullisuuskriteerit täyttävistä tuotteista valmistettua ruokaa.

www.kuntahankinnat.fi, ajankohtaista 5.6.2015
Yhteishankinnat kilpailutetaan asiakkaita varten

28.5.2015

Kymijoen Ravintopalvelut Oy ja Kotkan kaupunki saivat valtakunnallisen tunnustuksen Sydänliitolta

Voimme olla ylpeitä aterioistamme terveyden edistäjinä!

Vastaanotimme torstaina 28.5.2015 Suomen Sydänliitto ry:n valtakunnallisen tunnustuspalkinnon pitkäjänteisestä työstämme sydänterveyden edistämiseksi.

Sydänmerkittyjä aterioita on tarjottu kaikissa Kotkan alueen kouluissa ja henkilöstöravintoloissa vuodesta 2010 lähtien.

Suomen Sydänliitto 28.5.2015:
http://sydan.mynewsdesk.com/news/kotkan-kaupunki-ja-kymijoen-ravintopalvelut-oy-saivat-valtakunnallisen-tunnustuksen-sydaenliitolta-118156
 
Kymijoen Ravintopalvelut Oy Ja Suomen Sydänliitto
Kuvassa vasemmalta: Kymenlaakson sydänpiirin puheenjohtaja Seija Aalto, Sydänliiton terveysjohtaja Marjaana Lahti-Koski, Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Kari Turkia, Kotkan kaupungin opetustoimen johtaja Juha Henriksson ja Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n ravitsemussuunnittelija Anu Mikkola

3.3.2015

Löydät meidät nyt myös Facebookista

Kymijoen Ravintopalvelut Oy on nyt myös Facebookissa!
https://www.facebook.com/kymijoenravintopalvelut/timeline?ref=page_internal

Tervetuloa sivuillemme tykkäämään sekä seuraamaan ja kommentoimaan
ruokaan ja ravitsemukseen liittyviä asioita ja ilmiöitä!

Asset .f .logo .lg

14.8.2014

Kymijoen Ravintopalvelut Oy käyttää ruoanvalmistuksessa jodioitua suolaa

Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan laatimien uusien
ravitsemussuosituksenmukaisesti Kymijoen Ravintopalvelut Oy
on siirtynyt käyttämään ruoanvalmistuksessa jodioitua suolaa.

Viimeaikaisissa selvityksissä on todettu, että osalla suomalaisista
jodin saanti on niukkaa. Tämän vuoksi niin kotona kuin
ruokapalveluissakin suolaksi on syytä valita jodioitu suola.

1.5.2014

Makuraadit mukana kouluruoan kehittämisessä

Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n tuotekehitys on ottanut avuksi kouluruoan kehittämisessä Makuraadit.

Tuotekehitys maistattaa kouluruokailuun suunniteltuja ruokia Makuraadin jäsenillä oppilasravintoloissa ja kerää ruoasta palautetta. Palautteen pohjalta tuotekehitystiimi tekee ruokaan toivottuja muutoksia ja arvioi, onko suunniteltu ruoka oiva lisä koululaisten lounastarjontaan.

Oppilasravintolan asiakkailla on mahdollisuus antaa palautetta kouluruokailuun liittyvistä asioista sekä suullisesti oppilasravintolan henkilökunnalle että kirjallisesti asiakaspalautekansioihin. Palautetta on mahdollista lähettää myös Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n kotisivujen www.makunne.fi välityksellä. Makuraadit täydentävät jo olemassa olevia palautekanavia ja mahdollistavat oppilaiden osallistumisen tuotekehitykseen. Makuraatien yhteydessä viriää usein myös keskustelua yleisesti kouluruoasta ja se on tuonut ruokailevat oppilaat ja kouluruokailun reseptiikkaa suunnittelevan tuotekehityksen lähemmäs toisiaan.

Makuraadin jäsenet on sovittu kehitysyhteistyöhön osallistuvien koulujen kanssa tapauskohtaisesti. Lähtökohtaisesti ruokaa voi maistaa ja arvioida kaikki oppilasravintoloiden ruokailijat.

Makuraati kokoontui oppilasravintoloissa ensimmäisen kerran 29.11.2013. Alustavasti on suunniteltu, että Makuraati järjestetään muutaman kerran lukuvuodessa.

Makuraatilogo

24.3.2014

Kymijoen Ravintopalvelut Oy kisasi kouluruokakilpailun finaalissa Gastro-messuilla 21.3.2014

Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n keittiöalan ammattilaisista koostuva kolmen naisen tiimi ylsi valtakunnallisen kouluruokakilpailun finaaliviisikkoon.

Toista kertaa järjestetty valtakunnallinen kouluruokakilpailu huipentui 21.3. jännittävään viiden tiimin finaaliin Helsingin Messukeskuksessa, Gastro-messuilla. Koululaisista, opettajista, päättäjistä ja vaikuttajista koottu arvovaltainen tuomaristo valitsi vuoden 2014 Suomen parhaaksi koulukeittiöksi Sipoon Söderkulla skolanin keittiön tiimin. Onnea Sipoo!

Kymijoen Ravintopalveluiden makunne mukaan -tiimi kisasi tiukassa finaalissa
- Maukkaalla Lihakeitolla
- Quornlasagnella ja
- Limekalalla

Kilpailussa haluttiin näyttää, miten pienillä rahamäärillä pystytään loihtimaan terveellisiä ja maistuvia aterioita. Kilpailun tarkoituksena on nostaa kouluruoan ammattilaisten kunnioitusta sekä suomalaisissa kodeissa että suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kisa ilahduttaa myös kouluruokailijoita, sillä finalistien reseptit annetaan valtakunnallisesti kaikkien koulukeittiöiden käyttöön.

Lisätietoja kilpailusta osoitteessa www.parempaakouluruokaa.fi

kouluruokakilpailu

Kymijoen Ravintopalvelut Oy:n Kotkan tiimiin kuuluivat
Jaana Huuhka, Heidi Gylden ja Sirkka Kervinen.
(Kuva: Kouluruokakilpailu/Montaasi)

13.12.2013

Kasvisruoan tarjoaminen Kymijoen Ravintopalvelut Oy:ssä

Kasvisruoan tarjoamista on viime vuosina lisätty kaikilla asiakasryhmillä. Tämä perustuu Valtioneuvoston periaatepäätökseen kestävien valintojen edistämisestä julkisissa hankinnoissa sekä ravitsemussuosituksiin. (Kouluruokailussa toinen ateriavaihtoehto on aina kasvisruokaa, päiväkodeissa kasvisruokaa tarjotaan kerran viikossa, ravintoloissa päälounaalla kasvisruokaa tarjotaan kerran kuudessa viikossa ja maukkaita kasviskeittoja useita kertoja viikossa. Hoiva- ja potilasruokailussa kasvisruokaa tarjotaan lounaalla kerran kuudessa viikossa ja päivällisellä 1-3 kertaa viikossa).

Kasvisruoat toteutetaan pääosin lakto-ovovegetaarisena eli ruokalajit voivat sisältää maitotuotteita ja kananmunaa. Hyvänlaatuisen proteiinin lähteinä ruoissa käytetään maitotuotteiden ja kananmunan lisäksi monipuolisesti soijatuotteita ja palkokasveja. Uutena proteiinilähteenä on otettu käyttöön myös Quorn, joka on Englannin johtavin mykoproteiinia sisältävien elintarvikkeiden brändi. Mykoproteiiniksi katsotaan mikä tahansa proteiinirikas elintarvike, joka on prosessoitu syötävästä sienestä. Quornia on myyty laajasti Euroopassa ja muualla maailmassa jo ennen kuin se tuli Suomen markkinoille.

Kasvisaterioistakin on tehty ravintoainelaskennat ja ne ovat valtakunnallisten ravitsemussuositusten mukaiset. Erityistä huomiota on kiinnitetty proteiinin riittävyyteen.